Locatie

Telefoon

Patiëntenportaal

De Aandoeningen

Enkele populaire aandoeningen in de fysiotherapie zijn: rugpijn, nek- en schouderklachten, knieklachten, enkelverstuikingen, heupartrose, hernia, tenniselleboog en frozen shoulder. Deze aandoeningen komen veel voor en kunnen behandeld worden door middel van fysiotherapie.

Behandelvormen
Wij zijn gespecialiseerd op meerdere aandoeningen.

Elke specialisatie richt zich op specifieke klachten en doelgroepen, en biedt daarmee een gerichte aanpak voor de behandeling en preventie van diverse aandoeningen en blessures.

Parkinson is een progressieve neurologische aandoening die de beweging van een persoon aantast. Het wordt veroorzaakt door het afsterven van zenuwcellen die dopamine produceren, wat leidt tot trillen, stijfheid en traagheid in beweging. Behandeling omvat medicijnen, fysiotherapie en soms chirurgische ingrepen.

COVID-19 is een virale luchtweginfectie die wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-CoV-2. Het virus verspreidt zich via druppeltjes die vrijkomen bij hoesten en niezen, en kan leiden tot symptomen zoals koorts, hoesten, vermoeidheid en kortademigheid.

COPD is een chronische aandoening van de longen, waarbij de luchtwegen vernauwd zijn en ontstoken raken. Hierdoor wordt ademhalen steeds moeilijker en kunnen er klachten ontstaan zoals kortademigheid, hoesten en vermoeidheid. COPD wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen zoals rook, fijnstof en chemische dampen.

 

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) is een aandoening waarbij de slagaders in de benen vernauwd of verstopt zijn, waardoor er verminderde bloedtoevoer naar de spieren ontstaat. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan zoals pijn of krampen tijdens het lopen, rustpijn en wonden die slecht genezen. Roken, diabetes en hoge bloeddruk zijn risicofactoren voor het ontwikkelen van PAV.

Geriatrische klachten zijn aandoeningen en problemen die vaak voorkomen bij oudere mensen, zoals verminderde mobiliteit, verminderde cognitieve functies, verminderd evenwicht en verminderde spierkracht. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door veroudering, ziekte, medicatiegebruik en andere factoren. Geriatrische fysiotherapie richt zich op het verminderen van deze klachten en het verbeteren van de zelfstandigheid en kwaliteit van leven van oudere mensen.

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten langzaam verslechtert en uiteindelijk verdwijnt. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en beperkingen in het bewegen van het gewricht. Artrose kan zich in verschillende gewrichten voordoen, zoals de knieën, heupen, handen en wervelkolom. Behandeling van artrose richt zich op het verminderen van pijn en het verbeteren van de functie van het gewricht.

Sportblessures zijn blessures die worden veroorzaakt door sportactiviteiten, zoals verstuikingen, spierverrekkingen, scheuren en botbreuken. Deze blessures kunnen acuut of geleidelijk ontstaan en leiden tot pijn, zwelling en beperkingen in het uitvoeren van sportactiviteiten. Behandeling van sportblessures richt zich op het verminderen van pijn en zwelling, het bevorderen van herstel en het voorkomen van verdere blessures.

Centraal neurologische aandoeningen zijn aandoeningen die het centrale zenuwstelsel aantasten, zoals multiple sclerose, de ziekte van Parkinson en een beroerte. Deze aandoeningen kunnen leiden tot symptomen zoals spierzwakte, tremoren, verminderde coördinatie en cognitieve problemen. Behandeling van centraal neurologische aandoeningen richt zich op het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt.

Bekkenklachten zijn klachten die ontstaan in het gebied van het bekken en de lage rug, zoals pijn, stijfheid en beperkingen in beweging. Bekkenklachten kunnen worden veroorzaakt door zwangerschap, bevalling, overbelasting of andere factoren. Behandeling van bekkenklachten richt zich op het verminderen van pijn, verbeteren van de beweeglijkheid en versterken van de spieren rondom het bekken.

Duizeligheid is een aandoening waarbij iemand het gevoel heeft dat hij of zij draait, valt of licht in het hoofd is. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals problemen met het evenwichtsorgaan, lage bloeddruk, medicatiegebruik en angst. Behandeling van duizeligheid richt zich op het verminderen van symptomen en het verbeteren van het evenwicht en de stabiliteit van de patiënt.

Rugklachten zijn klachten die ontstaan in het gebied van de rug, zoals pijn, stijfheid en beperkingen in beweging. Rugklachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals overbelasting, verkeerde houding, slijtage van de tussenwervelschijven en aandoeningen van de wervelkolom. Behandeling van rugklachten richt zich op het verminderen van pijn, verbeteren van de beweeglijkheid en versterken van de spieren rondom de rug.

Schouderklachten zijn klachten die ontstaan in het gebied van de schouder, zoals pijn, stijfheid en beperkingen in beweging. Schouderklachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals overbelasting, verkeerde houding, slijtage van het gewricht en aandoeningen van het spier- en peesweefsel. Behandeling van schouderklachten richt zich op het verminderen van pijn, verbeteren van de beweeglijkheid en versterken van de spieren rondom de schouder.

Nekklachten zijn klachten die ontstaan in het gebied van de nek, zoals pijn, stijfheid en beperkingen in beweging. Nekklachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals verkeerde houding, overbelasting, slijtage van de tussenwervelschijven en aandoeningen van de wervelkolom. Behandeling van nekklachten richt zich op het verminderen van pijn, verbeteren van de beweeglijkheid en versterken van de spieren rondom de nek.

Spanningsklachten zijn klachten die ontstaan als gevolg van langdurige spierspanning, vaak veroorzaakt door stress of psychische belasting. Veelvoorkomende klachten zijn pijn en stijfheid in de nek, schouders en rug, hoofdpijn en vermoeidheid. Behandeling van spanningsklachten richt zich op ontspanningstechnieken, stressmanagement en eventueel fysiotherapie om de spieren te ontspannen.

Houdings- en bewegingsklachten zijn klachten die ontstaan door een verkeerde houding of beweging, vaak als gevolg van langdurige herhaling of belasting. Veelvoorkomende klachten zijn pijn, stijfheid en beperkingen in beweging, voornamelijk in de rug, nek en schouders. Behandeling van houdings- en bewegingsklachten richt zich op het verbeteren van de houding en bewegingspatronen, versterken van spieren en het verminderen van pijn en beperkingen.