Locatie

Telefoon

Patiëntenportaal

Onze Behandelvormen

Wij gebruiken verschillende behandelvormen om aandoeningen van het bewegingsapparaat te behandelen, zoals oefentherapie, manuele therapie, mobilisatie, massage, dry needling en elektrotherapie. Elke behandelvorm heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, en kan individueel of in combinatie met andere behandelvormen worden toegepast. Door de juiste behandelvorm te kiezen en deze af te stemmen op de specifieke behoeften van de patiënt, kan de fysiotherapeut de klachten verminderen en het herstel bevorderen.

Behandelvormen
Wij zijn gespecialiseerd op meerdere behandelvormen.

Elke specialisatie richt zich op specifieke klachten en doelgroepen, en biedt daarmee een gerichte aanpak voor de behandeling en preventie van diverse aandoeningen en blessures.

Revalidatie bij DriebergenFIT richt zich op het herstel en verbeteren van de lichamelijke functies na bijvoorbeeld een operatie, blessure of ziekte. De behandeling kan bestaan uit diverse oefeningen, mobilisaties en massages, en richt zich op het versterken van de spieren, het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van het uithoudingsvermogen. De revalidatie kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden en kan in sommige gevallen ook begeleid worden door een ergotherapeut of andere specialist.

GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventie) is een behandelvorm waarbij de fysiotherapeut en andere specialisten samenwerken om mensen te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. De behandeling bestaat uit een combinatie van beweging, voeding en coaching, en is gericht op het bereiken van een gezond gewicht en het verminderen van gezondheidsrisico’s. GLI kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden en is geschikt voor mensen met overgewicht en obesitas.

Dry needling is een behandelvorm waarbij de fysiotherapeut dunne naalden plaatst in triggerpoints (verkrampte spiervezels) om pijn en stijfheid te verminderen. De naalden worden op specifieke punten in de spieren geplaatst om de spanning te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. Dry needling wordt vaak toegepast bij klachten aan de nek, schouders, rug en benen.

Medical taping is een behandelvorm waarbij de fysiotherapeut elastische tape aanbrengt op de huid om de spieren te ondersteunen en te stimuleren. De tape kan worden toegepast bij verschillende klachten, zoals overbelasting, spierpijn, gewrichtsproblemen en lymfoedeem. De tape blijft enkele dagen zitten en is ademend en waterbestendig.

Core stability is een behandelvorm waarbij de fysiotherapeut oefeningen aanbiedt die gericht zijn op het versterken van de diepe buik- en rugspieren. Door deze spieren te trainen wordt de stabiliteit van de romp vergroot, wat kan helpen bij het voorkomen en verminderen van rugklachten. Core stability-oefeningen worden vaak geïntegreerd in een breed scala aan behandelvormen en trainingsprogramma’s.

Ademhalings- en ontspanningstherapie is een behandelvorm waarbij de fysiotherapeut de patiënt leert hoe hij/zij op een goede manier kan ademhalen en ontspannen. Dit kan helpen bij verschillende klachten, zoals spanningsklachten, hyperventilatie, COPD en stress. De therapie omvat onder meer oefeningen voor het verbeteren van de ademhalingstechniek, ontspanningsoefeningen en coaching.

Palliatieve zorg is een behandelvorm gericht op het verlichten van pijn, het verbeteren van de kwaliteit van leven en het bieden van comfort aan patiënten met een levensbedreigende ziekte. Fysiotherapie kan onderdeel zijn van de palliatieve zorg, waarbij de fysiotherapeut zich richt op het behoud van de mobiliteit en het verminderen van klachten zoals pijn, stijfheid en benauwdheid. De behandeling wordt afgestemd op de individuele behoeften en wensen van de patiënt en zijn/haar naasten.

Fysiotherapie aan huis is een behandelvorm waarbij de fysiotherapeut naar de patiënt toekomt om daar de behandeling te geven. Dit kan nodig zijn als de patiënt niet in staat is om naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld door een chronische ziekte, beperkte mobiliteit of na een operatie. De behandeling aan huis wordt afgestemd op de specifieke behoeften en omstandigheden van de patiënt.

McKenzie therapie is een behandelvorm waarbij de fysiotherapeut zich richt op het verminderen van rug- en nekklachten door middel van specifieke oefeningen en houdingsadviezen. De therapie is gericht op het versterken van de spieren en het verbeteren van de houding van de patiënt, en heeft als doel om de klachten te verminderen en de mobiliteit te verbeteren. De therapie wordt vaak toegepast bij patiënten met rug- en nekklachten, maar kan ook worden ingezet bij andere gewrichtsklachten.

Manuele therapie volgens Mulligan is een techniek waarbij de therapeut mobilisatie- en manipulatietechnieken gebruikt om de bewegingsvrijheid van gewrichten te verbeteren en pijn te verminderen. De focus ligt op het herstellen van de natuurlijke positie van gewrichten tijdens het bewegen. De behandeling is vaak pijnloos en kan direct effect hebben op de klachten.

Bij trainingstherapie voor ouderen wordt er rekening gehouden met de specifieke behoeften en beperkingen van de oudere populatie. Het doel is om kracht, uithoudingsvermogen en balans te verbeteren, om zo de kwaliteit van leven te bevorderen en valincidenten te voorkomen. De therapie kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.

Houdingstherapie volgens Cesar is een behandelvorm die gericht is op het verbeteren van de houding en het bewegingspatroon van de patiënt. De therapeut richt zich hierbij op het aanleren van gezonde gewoontes en het corrigeren van verkeerde houdingen en bewegingen. Hierbij worden oefeningen en adviezen op maat gegeven.

Fysiofitness is een vorm van oefentherapie die gericht is op het verbeteren van de algemene fitheid en het behouden van een gezonde levensstijl. De behandeling bestaat uit individuele of groepssessies waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en balans. Fysiofitness is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.